Blanquette de veau

Ingrediënten


Bereidingswijze

champignons schoonmaken ,de kleine blijven heel de grotere in plakken snijden.zilver uit jes afspoelen,Was de selderij en wortel en prik daarin met de kruidnagel het laurierblad en de foelie vast.Breng de bouillon aan de kook in de soep pan.Voeg dan vlees,selderij,wortel en wijn toe.Sluit de pan als de bouillon weer kookt . en temper de warmtebron.Neem de selderij en wortel met de specerijen uit de pan als het poelet 25-30 min heeft gekookt.Schep de uit jes en champignons door de poelet.Laat de inhoud van de gesloten pan nog 20-25 min zacht doorkoken tot het vlees bijna gaar is. Smelt de boter/margarine in de pan met dik ke bodem en roer er de bloem door.Laat deze roux op een laag gedraaide warmtebron enkele minuten heet worden.Zeef de inhoud van de soeppan in een kom en laat het iets afkoelen Maak een gladde pap van de eidooiers en de room.Giet de bouillon onder voortdurend roer en bij de roux en verhit deze tot de saus be gint te binden ,laat deze enkele min.zacht doorkoken.Neem de pan van de warmtebron en giet er ,al roeren,het papje van de dooiers en room bij,Verwarm de saus opnieuw.Schep er nu het vlees met de uitjes en de champignons door.Breng het gerecht op smaak met aroma,pe per zout.Roer vlak voor het opdienen de helf van de verse kruiden door.Garneer het gerecht met de rest van de kruiden

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 692x

Jouw laatst bekeken recepten