Bloemkool met ham-kaassaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de bloemkool en laat deze even zachtjes koken in een pan met water. Voeg eventueel aan het water wat zout toe. Maak een sausje door de boter te verwarmen en hier de bloem aan toe te voegen. Voeg tevens 1 dl van het kookvocht en de melk toe en laat het geheel verder koken. U dient regelmatig te roeren om klonteren en aanbakken te voorkomen. Voeg tweederde van de geraspte kaas aan de saus toe. Snijd de ham in kleine stukje en voeg deze eveneens aan de saus toe. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Giet de ham-kaassaus over de bloemkool. Strooi hierna de overgebleven kaas over de bloemkool. Plaats de schaal heel even onder de warme gril om een krokant korstje op de saus te krijgen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 447x

Jouw laatst bekeken recepten