Bloemkool met kaassaus en komijn

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool (ca. 800 g)
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 tl gemalen komijn
  • 400 ml volle melk
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen. Bloemkool in 15-20 min. beetgaar koken. In sauspan boter smelten. Bloem en 1 tl komijn toevoegen en met houten lepel 1 min. al roerend bakken. Scheut voor scheut melk in pan schenken en blijven roeren tot gebonden saus ontstat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in 10 min. op laag vuur dikker laten worden. Regelmatig roeren In steelpan rest van komijn zachtjes verwarmen tot het gaat geuren, dan direct pan van vuur nemen. Kaas al roerend in saus laten smelten. Bloemkool afgieten en in warme schaal leggen. Kaassaus erover schenken en bestrooien met geroosterde komijn. Beetje peper erover malen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 495x

Jouw laatst bekeken recepten