bloemkool op zijn grieks

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool ; 25 cl witte wijn ; 12.5 cl water ; sap van 1 citroen ; 1 takje tijm ; 1 laurierblad ; 1 takje dille ; 1/2 teelepel witte peper en lichtjes geplette korianderzaadjes ; 4 eetlepels extra vierge olijfolie ; zout.

Bereidingswijze

verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze gedurende 2 a 3 minuten in kokend gezouten water ; laat ze uitlekken en leg ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen.doe alle ingredienten voor de saus in een kookpan en leg er een deksel op ; breng aan de kook en laat ze gedurende 3 a 4 minuten flink doorkoken ; doe er dan de bloemkoolroosjes bij en laat 10 minuten op zacht vuurtje verder garen tot de roosjes "al dente "zijn ;haal ze uit de kookpan ,zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte stroop.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1263x

Jouw laatst bekeken recepten