Bloemkool op zijn Siciliaans

Ingrediënten


Bereidingswijze

Blancheer de hele bloemkool in en pan met ruim kokend gezouten water. Laat het uitlekken in een vergiet en doe een theedoek over de kool heen. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en prak hier de ansjovis in. Voeg de ui en knoflook toe en bak het zachtjes tot de ui glazig is. Breek de struikjes bloemkool van de struik af en doe ze in de pan met de uien. Bak de bloemkoolstruikjes 2 minuten mee. Doe de saffraan in een kommetje met een paar lepels bouillon, roer goed en giet dit bij de bloemkool. Voeg de geroosterde pijnboompitten er aan toe en meng alles voorzichtig. Pas op!! de bloemkool moet heel blijven. Laat dit 10 minuten koken tot de bloemkool beetgaar is. Voeg peper en zout naar smaak toe maar kijk uit met zout, de ansjovis geeft al veel zout af. Laat de rozijnen uitlekken en voeg die ook toe. Laat de rozijnen even mee warm worden en dien de bloemkool op met de in reepjes gescheurde basilicumblaadjes erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 695x

Jouw laatst bekeken recepten