Bloemkool op zijn Thais
Ingrediënten
- -750 g bloemkool
- -5 bosuitjes
- -1 eetlepel arachideolie
- -2 eetlepels grofgesneden knoflook
- -2 grote verse rode of groene Thaise pepers (zonder zaadjes en in reepjes gesneden)
- -2 eetlepels fijngesneden verse koriander
- -1 eetlepel lichte sojasaus
- -1 th lepel zout ; suiker
- -1/2 th lepel kurkuma
- -1 1/2 dl water
Bereidingswijze
-verdeel de bloemkool in roosjes
-snij de bosuitjes schuin in 2,5 cm stukjes
-verhit een wok op hoog vuur tot hij heet is-giet de arachideolie in de wok, als deze licht begint te dampen voegen we de bosui, knoflook en pepers toe
-roerbak 20 sec om de olie smaak te geven
-roerbak de bloemkoolroosjes 1 min mee
-voeg koreander, sojasaus, zout, suiker, kurkuma en water toe
-draai het vuur laag en laat met het deksel op de wok 10 min stoven tot de bloemkool gaar is
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.