Bloemkoolsalade met zwarte olijven

Ingrediënten

  • Enige tijd van tevoren klaarmaken; gerecht dient koud te worden gegeten!
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 1 grote ui in ringen
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote sauteer- of koekenpan en bak de bloemkoolroosjes onder af en toe roeren 2 minuten. leg de bleomkoolroosjes op een bord en zet ze apart. Fruit de ui in dezlefde pan 2 minuten. Doe de bloemkool terug in de pan en voeg 150 ml water en het citroensap toe. breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de bloemkool zachtjes gaar. Voeg wat extra water toe als het geheel droog kookt en blijf af en toe roeren.Neem met een schuimspaan de bloemkool uit depan en bewaar het vocht. Leg de bloemkool op een bord en zet apart. Roer de tomatenpuree door de vloeistof in de pan en kook hem snel in. verwarm de fijngehakte olijven in de vloeistof. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha