Boheemse rodekool

Ingrediënten

  • -1 kleine rode kool (600 g)
  • -1 el azijn
  • -1 el citroensap
  • -1/8 l water
  • -2 el rode wijn
  • -1 th lepel suiker
  • -zout
  • peper
  • -mespunt gemalen piment
  • -100 g doorregen spek (zeer kleine dobbelsteentjes gesneden)

Bereidingswijze

-zonodig de buitenste bladeren van de kool verwijderen -de kool doorsnijden en de stronk uitsnijden en de kool wassen -goed laten uitlekken en dan schaven-azijn,citroensap, water en rode wijn aan de kook brengen in een pan -voeg de kool erbij en doe suiker, zout, peper en piment erbij -aan de kook brengen en met het deksel op de pan zachtjes 50 min laten koken -doe het spek in een koekepan en op een flink vuur goudgeel bakken en bij de kool voegen en erdoor scheppen en nog eens 5 min laten koken

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 530x

Jouw laatst bekeken recepten