Boven thee gerookte eendeborstfilet met dipsaus

Ingrediënten

  • 55 gr. bloem55 gr. kristalsuiker1 theezakje
  • groene of andere Chinese thee
  • 200 gr. eendenborstfilet met vel
  • in stukkensuikerzoutVoor de dipsaus:
  • 1 1/4 tot 1 1/2 dl. witte wijnazijn110 gr.kristalsuiker1 theel. chilivlokken of 1/2 gesnipperd chilipepertje

Bereidingswijze

Bedek de bodem van een wok met een dubbele laag aluminiumfolie.Verdeel daarop de bloem, daarop de suiker in een laag en daarover de theeblaadjes uit het zakje.Zet een goed afsluitende deksel op de wok en laat hem een paar minuten op matig vuur warm worden. Bestrooi de eend met suiker en zout.Plaats een hittebestendig rekje over het aluminiumfolie in de wok en leg de eend daarop.Sluit het geheel weer af met de deksel en laat de eend in 15 tot 20 minuten gaar roken.Maak intussen de dipsaus.Verhit de azijn, suiker en chilivlokken in een steelpan, 6 tot 8 minuten, om te reduceren en in te dikken.Schenk de saus dan in een schaaltje en laat wat afkoelen.Haal de eend uit de wok en laat hem 5 minuten rusten voor het serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha