BRABANTSE BALKENBRIJ

Ingrediënten

  • 500 gr. lever
  • nier en/of hart
  • 1 liter kookwater van worst
  • 250 gr. vers spek
  • 1 eetlepel rommelkruid
  • 250 gr. boekweitmeel
  • bloem

Bereidingswijze

Lever, hart en nier in het kookwater in 30 min gaarmaken. In de vleesmolen malen. Kooknat aanvullen met water tot 1 1/4 liter. De helft van het spek klein snijden en langzaam uitbakken. Het gemalen vlees, uitgebakken spek + vet, rauwe in blokjes gesneden spek en het rommelkruid door het kooknat roeren. Al roerend het boekweitmeel toevoegen, er moet een 'voor' in de brei blijven tijdens het roeren, goed dik dus. De brei overdoen in een met bloem bestoven schaal en koud laten worden. In 1 cm dikke plakken snijden en snel om en om bakken in de boter.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha