Buideltjes, knapperige vegetarisch

Ingrediënten


Bereidingswijze

Blancheer het groen van de 8 bosuitjes, of zet 15 seconden in de magnetron. Ontdooi de loempiavellen. Week de paddestoelen 20 minuten in heet water, snij ze in smalle reepjes en verwijder harde delen. Indien Chinese paddestoelen worden gebruikt: verwijder de stelen en hak de hoedjes fijn. Zet de soe-oen 15 minuten in kokend water, laat uitlekken en snij of knip in stukken van 7 cm. Meng wortel, peultjes, bleekselderij, Spaanse peper, zout en peper. Doe de rest van de ingredienten erbij, behalde die voor de saus, de 8 bosuitjes en de frituurolie. Zet afgedekt 20 minuten in de koelkast. Doe de ingredienten voor de saus, behalve de maizene, de verkruimelde pepertjes en de chili-olie, in een pan en breng aan de kook. Roer de maizena erdoor en kook nog 1 minuut. Roer de peper en de chili-olie erdoor en laat afkoelen. Schep 2 lepels vulling in het midden van een velletje. Bestrijk de randen met water en vouw om de vulling, als een buideltje. Bind er een geblancheerd bosuitje om. Verhit de olie en bak de buideltjes met niet teveel tegelijk ca.3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer meteen met de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 741x

Jouw laatst bekeken recepten