Champignonragout met bacon

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50 g bacon in plakken
  • 500 g Franse grotchampignons
  • boter
  • 1 theelepel tijm
  • 20 g bloem
  • 1/2 vleesbouillonblokje
  • 1 blikje leverpastei (56 g)
  • 3 lepels Madera
  • peper
  • 1 lepel cranberrycompote
  • 3 lepels garderoom
  • zout
  • 4 takjes peterselie

Bereidingswijze

Snipper het ui. Snij de bacon in reepjes. Maak de champignons schoon en snij het uiteinde van de steeltjes. Verhit de boter, bak de ui en bacon zachtjes 4 minuten. Voeg champignons en tijm toe en laat 5 minuten meebakken. Strooi de bloem erover en roer goed. Roer scheutje voor scheutje 2 dl water erdoor. Blijven roeren tot het een gebonden mengsel is. Verkruimel het bouillonblokje erboven, doe de leverpastei, Madera, cranberrycompote en peper erbij, breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de room erdoor en verwarm 1 minuut. Op smaak brengen met zout en peper. Doe in een schaal en garneer met peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 591x

Jouw laatst bekeken recepten