Citroenchutney

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pel en snijd de uien in dunne ringen, was de citroenen en snijd deze in dunne schijfjes. Verwijder de pitjes en leg de uiringen samen met de citroenplakken in een platte schaal, bestrooi met zeezout en rietsuiker, dek goed af en laat circa 12 uur intrekken. Spoel ui en citroen af. Breng het water aan de kook en gaar hierin de uiringen met de citroenplakjes in circa 15 minuten. Voeg dan alle overige ingredienten toe en laat dit in circa 45 minuten inkoken. Giet de chutney in warme, gesteriliseerde (schoonmaken met kokend water en laten drogen in een oven van 110 ?C) potten, sluit deze. Zet ze enige tijd op een koele donkere plaats weg, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 2

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1338x

Jouw laatst bekeken recepten