De oesters van Nam Kee

Ingrediënten

  • 2 el gezouten zwarte bonen ('tausi'
  • uit blik of pot
  • uitgelekt)
  • 1 teen knoflook
  • zeer fijn gesnipperd stukje verse gember van 2 cm
  • geschild en
  • zeer fijn gesneden
  • 1 dl arachideolie
  • 2 el zoete ketjap
  • versgemalen peper
  • een dozijn oesters
  • groen van 2 lente-uitjes in smalle ringen

Bereidingswijze

Voor de saus: spoel de zwarte bonen kort in een zeef onder koud water en hak ze wat fijner. Meng in een kleine steelpan de bonen met knoflook, gember, 4 eetlepels olie, ketjap en een flinke draai peper. Verwarm de saus zachtjes 15 minuten. Breng in een stoompan een laagje water aan de kook. Open de oesters en leg ze terug in de schelp. Schep over elke oester 1 eetlepel zwarte bonensaus. Leg de oesters in de zeef op de stoompan en verhit ze 5 minuten. Verhit ook de rest van de olie en druppel over elke oester 1 theelepel hete olie. Strooi het groen van de lente-ui over de oesters.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 582x

Jouw laatst bekeken recepten