Djagoeng koekjes (maiskoekjes)/Bloemkoolkoekjes

Ingrediënten

  • 1/2 blikje djagoeng (mais)
  • 2 eieren
  • 25 gr santen
  • 4 el tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lombok
  • 1 prei
  • 3 takjes selderij
  • boter of olie
  • Bloemkoolkoekjes: Neem voor dit gerecht dezelfde ingredienten en kruiden als voor de djagoengkoekjes (maiskoekjes). Snijd een halve bloemkool
  • waarvan de stronk is verwijderd
  • in kleine roosjes. Kook ze niet
  • maar meng ze met de geklopte eieren
  • kruiden
  • prei en selderij. Bak dit beslag lepelgewijs in de hete olie of boter goudgeel.

Bereidingswijze

Kook de mais met het sap en wat water 10 minuten op. Giet het water af. Klop de eieren. Los de santen in weinig water op. Meng het tarwebloem met het zout en een scheutje santen. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Was de prei en de selderij, snijd ze fijn. Meng alle kruiderij door het beslag. Bak er lepelgewijs koekjes van in de hete boter of olie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 469x