Drie gevulde groenten met witte-wijnsaus

Ingrediënten

  • 2 l groentefond
  • 8 kleine meiknolletjes
  • 2 grote courgettes
  • 8 reuzenchampignons
  • 1 kg belgische spinazie
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0
  • 5 theelepel tijm
  • 1 grote ui
  • 4 vleestomaten
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngesneden verse kruiden
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • zout

Bereidingswijze

Bereid de groentefond en de groenten om te vullen een dag van tevoren. Maak de meiknolletjes schoon. Snijd met een canneleermes overlangs een paar repen schil van de courgettes. Haal de steeltjes uit de hoeden van de champignons. Breng de groentefond in een grote pan aan de kook en kook eerst de meiknolletjes 5 minuten, neem ze eruit, kook de courgettes 3 minuten en ten slotte de champignonhoedjes 1 minuut. Laat de groenten afkoelen. Laat de fond tot een derde inkoken, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast. Snijd een kapje van de meiknolletjes en hol ze uit. Snijd de courgettes in acht segmenten van 6 cm en hol ze met een lepel iets uit. Zet alle voorbereide groenten naast elkaar in een braadslee en zet deze afgedekt in de koelkast. Maak voor de meiknolletjes de spinazie schoon.Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verwarm de boter in een diepe pan en smoor sjalot en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat hem op hoog vuur slinken en garen. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Vul de knolletjes hiermee. Pel en snipper voor de courgettes de ui ragfijn. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en smoor de ui glazig, laat de tomatenpuree meebakken tot hij donkerder gaat kleuren. Verwarm de tomatenblokjes even mee en voeg de kruiden en de azijn toe. Breng deze vulling op smaak met zout, peper en vul de courgettes ermee. Schil voor de champignons de selderijknol, snijd hem in dunne plakken en snijd hiervan 400 gram in fijne brunoise. Verwarm de room met het kerriepoeder en de tijm in een diepe pan en roer de selderijbrunoise erdoor; laat 5 minuten zachtjes koken. Breng deze vulling op smaak met zout en peper en verdeel hem in de champignonhoeden. Bestrooi ze met geraspte kaas.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 644x

Jouw laatst bekeken recepten