Drie-kleuren groenterrine

Ingrediënten


Bereidingswijze

Van koolbladeren nerven verwijderen. In ruim kokend water met 1/2 eetl zout in 7 min. gaarkoken. Uit pan scheppen (kookvocht bewaren) en op schone theedoeken leggen. Cakevorm (inh. 1 l) invetten. Vorm bekleden met overhangende koolbladreen. Oven voorverwarmen op 200?C. In zelfde kookwater achtereenvolgens broccoliroosjes in 5 min., rettich in 7 min. gaarkoken. Frituurolie verhitten tot witte damp ontstaat (175?C). Paprika's 4 min. frituren. Laten afkoelen. Paprika's ontvellen en zaadlijsten verwijderen. Paprika's, broccoli en rettich een voor een pureren. Alle groenten na pureren in schone theedoek scheppen en heel goed uitknijpen. Maizena met 1 eetl. koud water gladroeren. Aan ELKE groente toevoegen: 1 ei, 2 eetl. slagroom, 2 eetl. kaas, peper en zout. Door rettich- en paprikamengsel helft van het maizenapapje roeren. Beide mengsels al roerend verwarmen tot ze gebondden zijn. In cakevorm achtereenvolgens verdelen: broccoli (2 eetl achterhouden), helft van paprika, rettich, rest van paprika. Bestrijken met rest van broccoli. Bladeren dichtvouwen. Bedekken met alufolie. Gaatjes erin prikken. Vorm in braadslede zetten. Vullen met kokend water tot 2 cm onder de rand. In midden van oven in 1,5 uur stevig laten worden. Laten afkoelen. Terrine voorzichtig op platte schaal keren. In plakken snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha