Duitse Witte-koolsalade (met spekjes)

Ingrediënten

  • ? 500 gram witte kool - 1 kleine ui - 100 gram mager gerookt spek in kleine reepjes - 1/2 dl witte azijn - zout - 1 eetlepel suiker - versgemalen peper

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper deze heel fijn. Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de witte kool. Snij de kool in vieren en snij de stronk uit de kool. Snij de kool met een mes of met de keukenmachine heel erg fijn. Spoel de kool goed af.Kook een flinke bodem water met zout. Als het water kookt doe dan de kool erin en breng alles aan de kook. Zodra het weer kookt de kool goed afgieten. Kool vermengen met fijngesneden ui, azijn, suiker en peper en alles een paar uurtjes laten intrekken. Spekjes knapperig bakken en met het spekvet mengen met de koolsalade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha