Feest Pilaf

Ingrediënten

  • * 500 gram basmati rijst * 1200 ml groentenbouillon * 10 draadjes saffraan * 2 grote uien * 4 el geklaarde boter * 4 tenen knoflook * 20 peperkorrels (zwart) * 2 tl gemberpoeder * 6 Kardemompitten * 2 pijpkaneel * 2 tl venkelzaadjes * 6 kruidnagelen * 2 tl zout * 200 gram gekookte doperwtjes * 12 grote rijpe tomaten * 3 el gehakte pistache nootjes * Half bosje koriander *

Bereidingswijze

Was de rijst tot het spoelwater schoon is. Week de rijst een half uurtje in de koude groentenbouillon. Giet vervolgens de bouillon af in een pan, verhit deze langzaam, en laat intussen de rijst goed uitlekken. Pel de knoflook en leg ze in de knijper. Snij de pepertjes fijn. Was de koriander en sla ze droog. Doe de saffraan draadjes in 2 tl heet water en wrijf ze fijn tot ze zijn opgelost. Snipper de uien en bak ze mooi bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de koriander fijn.Verhit de geklaarde boter in een hoge pan met een dikke bodem. Voeg de uit, de geperste knoflook, zout en alle genoemde kruiden toe en laat de ui zacht worden. Blijf voortdurend roeren. Voeg dan de rijst toe en roer het geheel een minuut of drie vier door. Giet de hete bouillon bij de rijst, breng het geheel aan de kook en laat het koken tot het meeste vocht verdampt is. Draai dan het gas laag en laat de rijst met de deksel goed op de pan garen en drogen. Neem het deksel van de pan en verwijder de peperkorrels, de kardemompitten, kaneel en kruidnagels. Nee een kwart van de rijst uit de pan, leg deze in een schaal, vermeng deze met het safrraan en roer het er goed doorheen. Laat dit een minuut of vijf goed intrekken tot de rijstkorrels goudgeel geworden zijn.Ontvel de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de safrraanrijst terug in de pan, voeg de fijngehakte chilipepers toee en verwarm de rijst nog wat tot het heet is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha