Frikadel Lombok

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappelen, vierendeel ze en kook ze in ca 15 a 20 minuten gaar. Prak de gekookte aardappelen fijn. Hak de ui, knoflook, bieslook en peterselie zeer fijn. Doe het gehakt in een grote kom en vermeng het samen met de eieren en de fijngeprakte aardappelmassa tot een smeuige massa. Roer er daarna de ui, knoflook, bieslook, peterselie, tjenkepoeder, fijngehakte gemberwortel, sprietjes sereh, djinten, ketoembar, het limoensap, ? kopje kokosmelk, 2 theelepels sambal, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en 2 theelepels suiker doorheen. Alles nogmaals goed dooreen mengen en ca. 10. minuten laten rusten zodat alle kruiden hun smaak kunnen afgeven aan het gerecht. Snijd intussen de lomboks overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Neem een ovenschaal en bedek de bodem en wanden met een bananenblad. Schep de gehaktmassa in de schaal strijk het glad en druk de lombokhelften goed in het gehakt. Strooi er nu paneermeel overheen en giet de rest van de kokosmelk over de schotel. Verwarm de oven op ca 200 ?C en zet het gerecht in het midden van de oven. Bak de frikadel Lombok in ca 20 minuten gaar. Tip: Je kunt van het gehaktmengsel natuurlijk ook eenpersoons hapjes maken. Neem dan 2 aardappelen meer, zodat de massa iets steviger wordt. Neem 30 hele grote rode lomboks, snijdt ze open en haal de zaden eruit. Vorm van het gehaktmengsel dan ietwat langwerpige frikadelletjes en druk daar de lombok goed in. Rol de frikadelletjes door de paneermeel en rangschik ze zij aan zij op een bakblik. Druppel over de frikadelletjes wat extra olie en bak ze in het midden van de oven op ca. 200 ?C in ca 15 minuten knapperig bruin. Bakken in olie in een wadjan kan natuurlijk ook.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha