Gado gado in witlofschuitjes

Ingrediënten

  • 5 kwarteleitjes*2 struikjes witlof*50 gram tauge*eenvierde rode paprika
  • zonder zaadlijsten
  • in reepjes van 5 cm*50 gram rode kool
  • fijngesneden*1 bosuitje
  • in dunne sliertjes van 5 cm gesneden*5 cm komkommer
  • in julienne gesneden*20 korianderblaadjes*Dressing: 75 gram gladde pindakaas*1 eetlepel zoete chilisaus*2 eetlepels donkere sojasaus

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing. Doe de pindakaas in een kommetje, voeg 2 eetlepels kokend heet water toe en roer dit met een vork snel tot een glad mengsel. Roer de chilisaus en sojasaus erdoor.Breng de kwarteleitjes in een pannetje met koud water aan de kook en kook ze 3 minuten op laag vuur. Giet de direct af en laat ze schrikken onder koud, stromend water. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in vieren. Maak de witlof schoon en trek 20 mooie blaadjes los. Verdeel de verschillende groenten over de blaadjes. Sprenkel met een theelepel een beetje dressing over elk schuitje en garneer met een blaadje koriander en een partje kwartelei.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha