gado gado

Ingrediënten


Bereidingswijze

Wrijf voor de kruidenpasta de trasi en de gula Jawa in een cobek fijn. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden sjalotjes, knoflook, lomboks, laos en kencur toe en wrijf alles fijn. Snijd de witte kool in fijne reepjes en blancheer deze in kokend water met zout; giet ze af, dompel ze kort in koud water en laat ze uitlekken. Schil de aardappelen, kook ze gaar en snijd ze in partjes. Snijd de gewassen komkommer doormidden, schep de zaadjes eruit en snijd de helften in reepjes. Kook de mie gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes. Frituur de krupuk. Rooster de pinda's en de cashewnootjes en wrijf ze in een cobek fijnRoer de tamarinde door het water. Knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus en knoop de stengel. Verhit in een wajan de olie en fruit de kruidenpasta ongeveer 3 minuten. Doe de serehstengel, de daun jeruk, de daun salam, beide soorten santen en zout naar smaak erbij en breng dit alles aan de kook. Voeg de fijngemalen pinda's en cashewnootjes toe en vervolgens het tamarindewater, meng alles goed door elkaar en laat de saus nog ongeveer 3 minuten sudderen. Drapeer de witte kool, de mie, de aardappelen, de komkommer en de eieren op een schaal, giet de saus hierover, besprenkel het met het jeruk-limosap en bestrooi het geheel met gefruite uitjes en de krupuk.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha