Garnalen in roomsaus met groenten

Ingrediënten


Bereidingswijze

01: De garnalen pellen, de zwarte draad verwijderen, wassen en droogdeppen. 02: De courgettes wassen, schoonmaken, in plakjes van krap 1 cm dik snijden en daarna in even dikke reepjes snijden. De paprika wassen, halveren en de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen. De paprika in blokjes snijden. De steelaanzetten van de tomaten verwijderen. De tomaten in kokend water dompelen, laten schrikken in ijskoud water, ontvellen en zonder de zaadjes in blokjes snijden.03: De sjalotten en de knoflook pellen en fijnhakken. De olie in een grote koekenpan verhitten. De garnalen op halfhoog vuur bakken tot ze gelijkmatig rood van kleur zijn. In een kom scheppen met een bord afdekken en warm houden. 04: De sjalot, de knoflook en de courgette in het braadvet ca. 2 minuten bakken. De tomaat en de paprika toevoegen en nog 2 minuten laten meebakken. Bestrooien met wat zout en peper, de room in de pan gieten, de garnalen erdoor scheppen en afgedekt doorwarmen tot ze goed heet zijn. 05: De peterselie afspoelen, droogslaan, de blaadjes van de stelen trekken en fijnhakken. Het garnalenroomsausmengsel met wat citroensap op smaak brengen. Proeven of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooien met de peterselie en op tafel zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha