Gebakken Chinese Garnalen in Zoetzure Saus

Ingrediënten

  • 500 gr grote garnalen
  • 1 ei
  • zout
  • gemalen witte peper
  • 4 el + 1 tl aardappelmeel
  • 1 paprika (groen of rood
  • of groen-rood)
  • 1/2 ui
  • 1 Liter slaolie
  • VOOR DE SAUS:1 el slaolie
  • 200 ml zoetzure saus (Lee Kum Kee
  • fles)
  • enkele druppels sesamolie.

Bereidingswijze

Pel de garnalen en spoel ze schoon. Verwijder het zwarte darmkanaal. meng de garnalen met geklutst ei, zout, peper en de tl aardappelmeel. Snijd de paprika en ui in stukjes. Vul de wok met olie en verhit die tot 180 graden. "Paneer" de garnalen met de 4 el aardappelmeel en frituur ze 2 minuten. Voeg dan ui en paparika toe en frituur alles nog 1 minuut. Verhit voor de saus 1 el olie in een schone wok. Voeg de zoetzure saus toe en laat even koken. Doe er dan garnalen, paprika en ui bij. Voeg sesamolie toe en dien op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha