Gecaramelliseerde zoete aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1250 g middelgrote zoete aardappels
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 1.5 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 lepel cognac
  • zwarte peper
  • zout
  • 0.75 theelepel djahe
  • 5 lepels boter
  • 1 ei
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 0.33 theelepel kaneel
  • 40 g grofgehakte pecannoten of walnoot.html" itemprop="name">walnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190?. Pureer de zoete aardappels, doe sinaasappelsap, -schil, cognac, zout, djahe, peper, 2 lepels boter en het ei erbij. Schep in een ingevette lage ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Doe de laatste 3 lepels boter met de suiker en kaneel in een pannetje, verwarm op laag vuur onder regelmatig roeren tot alles gemengd is, strijk over de puree en strooi de noten erover. Zet afgedekt 15 minuten in de oven, haal het deksel eraf en laat nog 15 minuten kleuren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 515x

Jouw laatst bekeken recepten