Gefrituurde Groentetaartjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

# was de spinazie goed en ontdoe ze van zand1 Kook de spinazie 5-7 minuten in wat kokend, gezouten water. Giet ze af, knijp overtollig vocht uit en hak hem grof. 2 Fruit de ui in de boter tot hij zacht is. Voeg de spinazie toe en bak die al roerend kort met de ui. Breng op smaak met zout en peper. 3 Zeef de bloem met een snuf je zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Breek er de eieren in en roer met een vork, waarbij u geleidelijk de bloem opneemt en beetje voor beetje zoveel melk toevoegt dat u een zacht deeg krijgt dat van de komwand loslaat. 4 Kneed het deeg glad en elastisch. 5 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dun vel en snijd er vier cirkels van 10 cm doorsnee uit. 6 Schep wat spinazievulling op de helft van elke cirkel (waarbij u een flinke rand vrij laat). Vouw de onbedekte helft over de vulling, zodat u halfronde taartjes krijgt. 7 Druk de gebogen randen met de tanden van een vork stevig op elkaar. 8 Frituur de taartjes aan weerskanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien ze heet op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 470x

Jouw laatst bekeken recepten