Gegratineerde aardappel/tomaat schotel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijdt ze in plakken van ca. een halve centimeter dik, doe ze in een pan met kokend water en laat ze 5 minuten koken, daarna er uit halen en laten afkoelen. Snipper de ui en smoor ze licht in een koekenpan voor (ca. 5 minuten) op niet te hoog vuur. Haal het velletje van de tomaten (na ze even te laten schrikken in heet en vervolgens koud water) en snijdt ze in plakken, rasp/verkruimel de mozzarella en snijd de goudse kaas in dunne plakjes. Beboter de ovenschaal. Oven voorverwarmen op 230 C.Vul de beboterde ovenschotel met lagen. Doe er als eerste de in plakken en wat voorgekookte aardappelen in. Daarover heen het licht gesmoorde uimengseltje. Dan de in plakken gesneden tomaten en vervolgens de plakjes goudse kaas en de verkruimelde mozzarella. Klop de eieren met de room licht op en breng dit op smaak met zout en peper; schenk dit mengsel over het gerecht, leg hier en daar een klontje boter en bak de schotel in de voorverwarmde hete oven in ca. 20 minuten. Geef het eventueel nog 5 minuten onder de gril voor een mooi kleurtje. Serveer het warm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha