Gegratineerde gevulde venkel

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • zout
  • peper
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 15 gram boter
  • 50 gram geraspte oude Goudse kaas

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon en haal voorzichtig 4 mooie buitenste bladeren los. Snijd de rest in smalle reepjes. Kook de venkelbladeren en reepjes in ca. 10 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Giet de venkel af, houd de bladeren apart en pureer de rest in een foodprocessor. Snipper de ui en snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en paprika ca. 5 minuten. Schep het mengsel door de venkelpuree en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vul de bladeren met de venkelpuree en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi de vulling met de kaas.Laat de gevulde venkel in het midden van de oven (200 graden) in ca. 15 minuten goudbruin en door en door heet worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 576x

Jouw laatst bekeken recepten