Gegratineerde prei met Goudse kaas en gerookt spe

Ingrediënten

  • -mespunt suiker
  • -8 middelgrote preien
  • -15 g boter en 1 eetlepel bloem
  • -3 dl groentebouillon
  • -2 th lepels Dijon mosterd
  • -1 dl slagroom
  • -100 g versgeraspte belegen Goudse kaas
  • -50 g gerookt ontbijtspek (in stukjes)
  • -zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

-breng in een pan water,suiker en zout aan de kook en kook de preien in cirac 8 a 10 min beetgaar -laat ze goed uitlekken en droog ze op een doek-boter smelten in een pan en de bloem toevoegen en 1 a 2 min al roerend laten wennen -dan scheut voor scheut de bouillon erbij roeren en aan de kook brengen -vuur laag zetten en nog 10 min zacht laten pruttelen -pan van het vuur nemen en de mosterd, slagroom en de helft van de kaas door de saus roeren -op smaak brengen met wat peper en zout -leg de preien in een lage ovenschaal -bestrooi met wat peper en zout en giet de saus erover -bak het spek knapperig uit in een hete koekepan -laat het uitlekken en strooi het over de prei; daarboven de resterende kaas -zet de schaal enkele min onder een hete grill en laat het goudbruin worden

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha