Gegratineerde venkel met kaas

Ingrediënten

  • 8 kleine venkelknollen * 1 glas witte wijn * 1/8 ltr. bouillon van een blokje * mespunt geraspte nootmuskaat * zout * 2 theel. maizena * wat boter om de schaal in te vetten * 40 gr. geraspte Parmezaanse kaas * 20 gr. boter

Bereidingswijze

Maak de venkelknollen schoon, verwijder het onderste harde stuk, de dragen van de buitenste bladeren en het jonge groen. Snij er plakken van. Breng de wijn met bouillon, geraspte nootmuskaat en wat zout aan de kook en laat de venkel 10 min. meekoken. Vet een vuurvaste schaal in. Schep met een schuimspaan de stukken venkel uit de bouillon en doe ze in de schaal. Maak de achtergebleven bouillon extra pittig, los de maizena op in een heel klein beetje water en bind er de bouillon mee. Gehakte peterselie toevoegen en de saus over de venkel gieten. Strooi de kaas over de schaal en leg hier en daar een klontje boter. Schuif de schaal 10 min. onder de grill of 20 min. boven in de oven bij een temp. van 220 C. of gasstand 5.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha