Gegratineerde venkel met tomaat

Ingrediënten


Bereidingswijze

Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in vieren snijden. In pan doen: 2 dl. water, venkel en bouillontablet. Venkel in 20 min. zachtjes gaar koken. Boven maatbeker afgieten. Tomaten wassen. Halveren. Zaadlijsten en vocht verwijderen. In reepjes snijden. Kaas in plakken van 1/2 cm. dik snijden. Ovenschotel invetten. Venkel erin leggen. Tomaat erover verdelen. Bestrooien met zout en peper. 1 dl. kookvocht erover schenken. Bedekken met plakken kaas. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.Oven voorverwarmen op 225 C. Venkelschotel op rooster in midden van oven schuiven. In 20 min. venkelschotel door en door heet laten worden en kaas laten smelten en goudbruin laten kleuren. Garneren met achtergehouden venkelgroen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha