Gegratineerde witlof met tomatensaus

Ingrediënten

  • 8 niet te grote struikjes witlof
  • zout
  • 8 plakken jong belegen Goudse kaas
  • 8 plakken gegrilde kiprollade
  • 1 pot gekruide tomatensaus (4 dl)
  • 1 bekertjes (125 gr) creme fraiche
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwijder zonodig de buitenste lelijke blaadjes van de witlof. Snijd er de bittere kern met een scherp mesje kegelvormig uit. Kook de struikjes witlof 5 - 10 minuten, afhankelijk van het formaat, in water met wat zout bijna gaar. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Rol de witlofstruikjes een voor een in een plak kaas en daarna in een plak gegrilde kiprollade. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de oven op 200 graden. Roer de tomatensaus en de creme fraiche door elkaar en giet de saus over de ingerolde witlof. Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi over de saus. Zet de schaal ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha