Gegrilde biefstuk met tomaten en knoflook

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie en extra om in te smeren700 gr. tomaten ontveld en in stukjes gesneden1 rode paprika
  • van zaad en zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden1 ui gesneden2 tenen knoflook
  • fijngesneden1 el verse bladpeterselie
  • gesneden1 tl gedroogde oregano1 tl suikerzout en peper4 x 175 gr entrecote of lendenbiefstuk

Bereidingswijze

Doe olie, tomaten, rode paprika, ui, knoflook, peterselie, oregano en suiker in een pan met dikke bodem en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur laak en laat 15 min. pruttelen. Snijd intussen de vette randen van het vlees. Bestrooi de entrecotes met ruim peper (geen zout) en bestrijk ze met olijfolie. Laat ze 1 minuut aan beide zijden in een grillpan of onder een zeer hete grill bakken. Draai de grill naar middelmatig warm en laat ze naar wens als volgt verder bakken: 1-2 minuten aan iedere kant voor een saigant gebakken biefstuk. 2 1/2-3 minuten aan iedere kant voor medium en 3-4 minuten aan iedere kant als u van doorbakken houdt. Leg de biefstukken op de verwarmde borden en schenk de saus erover. Dien onmiddelijk op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha