gemengde groenten in kokosmelksaus(sayur lodeh)
Ingrediënten
- 500 gr. groente
- gemengde
- 100 gr. rebung
- bamboescheuten
- 50 gr. petehbonen
- sator
- 9 stuks sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuk lombok
- rode
- 1 tl. trassie.html" itemprop="name">trassi
- 5 stuks kemirienoten
- 1 tl. suiker
- 1 stuk kokosnoot(ik heb een blikje gebruikt)
- 3 el. olie
- plantaardige
- 3 stuks daun salam
- 3 centimeter laos
- zout
Bereidingswijze
1. maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes
2. pel de sjalotjes en de knoflook
3. maak de lombok schoon en snijd hem fijn
4. maak een pasta van sjalot, knoflook en lombok met trasi, de kemirinootjes en de suiker in een cobek
5. rasp de kokos en trek hieruit met 3 kopjes water de santen
6. verhit de olie in een wajan en fruit de kruidenpasta erin aan
7. voeg de daun salam, de schijfjes laos, de gesneden groenten, de petehbonen, de santen en zout naar smaak toe
8. laat ze circa 5 minuten op laag vuur gaar worden
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 699x