Gepocheerde eieren met Hollandaise saus en thijm

Ingrediënten


Bereidingswijze

Zet pan met ruim water op vuur en wacht tot water kookt. Meng in kommetje eetlepel bloem, scheut azijn en zout. Roer mengeling door kokende water,breng terug aan de kook. Hollandaise saus: boter smelten in klein potje, laten rusten en melkresten wegscheppen. 2eierdooiers met sap van halve citroen en 2 eetlepels warm water op klein vuurtje of warmwaterbad opkloppen tot vast schuim. Door deze warme sabayon voorzichtig, beetje bij beetje, de geklaarde boter roeren, tot men een gladde, luchtige saus bekomt. Kruiden met mespuntje zout en cayennepeper.De eieren pocheren: Breng een grote hoeveelheid water aan de kook. Per liter water voegt men 1 dl witte azijn toe. In een tweede kookpot brengt men lichtjes gezouten water aan de kook. De hele eieren worden eerst gebroken in afzonderlijke potjes. Laat de eieren uit hun potjes voorzichtig in het kokend azijnwater glijden. Het vuur laag draaien zodat het water nog nauwelijks rimpelend kookt. De eieren 3 minuten pocheren. Het eiwit stolt rond de dooier. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en hevel ze over naar de kookpot met het gezouten water: dit om de azijnsmaak uit de eieren te laten wegtrekken. Haal de eieren na 1 minuut uit het water en laat ze uitdruipen op een propere doek. Snijd alle onregelmatigheden weg. De thijm fijnsnijden. Doe een flinke scheut room in een pan, kruid met peper, zout en (bij voorkeur versgeraspte) nootmuskaat. Kook de room gedeeltelijk in. Voeg de thijm toe en laat alles kort doorkoken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha