Geroerbakken varkenshaas met hete saus

Ingrediënten

  • 250 gr. varkenshaas6 waterkastanjes2 eetl. gedroogde wolkenoortjes2 theel.
  • geschilde en gehakte gemberwortel1 theel. gehakte knoflookVoor de marinade
  • :1 eetl. lichte sojasaus1 eetl. maizena1 eetl. water
  • Voor de saus1 eetl. bosui
  • gesnipperd1 eetl. lichte sojasaus1
  • eetl. bruine suiker1 eetl. hete bonenpasta (toko)1/2 eetl. rijstwijn of droge sherry
  • 1 theel. suiker1 theel. maizena1 theel. sesamolie1/4 theel. zwarte peper
  • arachide olie voor het roerbakken

Bereidingswijze

Snipper het varkensvlees.Snij het, in de lengte, in heel dunne plakken leg de plakken weer op elkaar en snijd het vlees in zeer dunne reepjes.Meng de ingredienten voor de marinade door elkaar, schep ze door het vlees en laat het 15 tot 20 minuten marineren. Bewerk, tijdens het marineren, de groenten voor.Week de wolkenoortjes 15 minuten in warm water en verwijder de stammen.Snijd de waterkastanjes in heel dunne plakjes. (Ik ga ervan uit dat de waterkastanjes uit blik komen en gepeld zijn, anders moeten ze eerst gepeld worden.) Schil de gemberwortel, pel de knoflook en hak beiden fijn.Meng de ingredienten voor de saus.Verhit de wok en laat er dan 2 eetlepels arachide olie in lopen.Laat de olie even door de wok walsen.Als de olie heet is voeg dan, beetje bij beetje, de reepjes vlees toe en roerbak ze snel gaar.Schep ze uit de wok en houd het warm.Maak de wok schoon, met bv. keukenpapier, verhit hem weer en doe er weer wat olie in.Als de olie heet is, roerbak dan de knoflook en de gember tot ze gaan geuren.Voeg de wolkenoortjes toe, de waterkastanjes en het vlees en meng het goed door elkaar.Roer nog eens snel door de saus, voeg die aan het vlees toe en laat het even aan de kook komen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha