Gerookte vis met drie kleuren mayonaise

Ingrediënten

  • 500 g gemengde gerookte vis bijv. zalm
  • heilbot
  • tonijn of
  • makreel
  • -10 grote garnalen desgewenst
  • -1 dl mayonaise voor de rode mayonaise
  • -1 rode paprika voor de rode mayonaise
  • -1 eetl. tomatenpuree voor de rode mayonaise
  • -1 theel. paprikapoeder voor de rode mayonaise
  • -0.5 theel. cayennepeper voor de rode mayonaise
  • -1 snufje zout voor de rode mayonaise
  • -1 dl mayonaise voor de groene mayonaise
  • -1 struik gemengde groene kruiden zoals -peterselie
  • koriander
  • dragon
  • basilicum- of rucola
  • voor de groene mayonaise
  • -1 teentje knoflook voor de groene mayonaise
  • -1 eetl. olijfolie voor de groene mayonaise
  • -1 dl mayonaise voor de gele mayonaise
  • -2 theel. kerrie voor de gele mayonaise
  • -1 theel. kurkuma voor de gele mayonaise

Bereidingswijze

Rode mayonaise: stoof de in blokjes gesneden paprika met de tomatenpuree, het paprikapoeder, de cayennepeper en wat zout in een scheutje olie met het deksel op de pan tot de paprika zacht is. Wrijf door een fijne zeef en roer de afgekoelde puree door de mayonaise. Groene mayonaise: pureer de kruiden met de knoflook en de olie in de foodprocessor en roer de groene puree door de mayonaise. Gele mayonaise: roer de kerrie en de kurkuma of koenjit door de mayonaise.Verdeel de gerookte vis en de garnalen over een schaal. Schep de drie kleuren mayonaise in afzonderlijke kommetjes en zet ze bij de vis.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha