Gestoofde rode kool met appeltjes

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 75 gra boter
  • 750 gram gesneden rode kool
  • 150 ml. rode wijn
  • 150 ml. runder- of groentebouillon
  • 1
  • 5 tl. kaneel
  • 2 el. azijn
  • 2
  • 5 el. suiker
  • zout en versgemalen peper
  • 2 Jonagold-appels

Bereidingswijze

Snipper de ui grof en fruti deze in 25 gram boter. Voeg de rode kool toe en schep alles om. Voeg de wijn, bouillon, 1 tl. van de kaneel en de azijn toe. Stoof de rode kool ca. 25 minuten op laag vuur. Zet het vuur hoger tot al het vocht verdampt is. Voeg 25 gram boter toe en breng op smaak met zout en peper en eventueel extra suiker. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes in de rest van de boter met de rest van de kaneel en de rest van de suiker beetgaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha