Hamur Icinde Sebze
Ingrediënten
- 4 wortelen
- 200 g bloemkoolroosjes
- 200 g broccoliroosjes
- licht gezouten water
- 1 laurierblad
- enkele kruidnagels
- enkele peperkorrels
- enkele jeneverbessen
- 200 g bloem
- 1 snufje zout
- 1 snufje nootmuskaat
- 2
- 5 dl melk
- 2 eierdooiers
- 2 eiwitten
- olie om in te frituren
Bereidingswijze
Wortelen, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes in kleine stukjes snijden.
Het water in een pan verhitten. Het laurierblad, de kruidnagels, de peperkorrels en de jeneverbessen toevoegen en 5 - 6 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de groenten in het kruidenwater doen en op een matig vuur 10 minuten blancheren.
De groenten uit de pan halen en op een doek leggen om uit te lekken. De bloem in een kom zeven en met
zout en nootmuskaat een geurig aroma geven.De melk en de eierdooiers toevoegen en tot een mooi, glad beslag roeren. De eiwitten zeer stijf kloppen en door het beslag scheppen. De olie in een frituurpan verhitten, de stukjes groente door het beslag halen en in het pruttelende vet goudgeel bakken.
Uit de pan halen, goed laten uitlekken en serveren.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1260x