HOY MALAENG POO LAAM

Ingrediënten

  • > 675 g mosselen
  • > 125 g gekookt krab-vlees
  • > grote bamboekokers
  • ? 20 cm lang
  • > 125 g gekookte visfilet
  • > 1 tl gescheurde Kaffir lime-bladeren
  • > 1 tl gescheurde balsemienbladeren
  • > 25 g (2 el) sambal
  • > 25 g (2 el) palmsuiker
  • > ? tl zout
  • > 6 licht geklutste eieren
  • > 50 ml (? kopje) vissaus
  • > 175 ml (2/4 kopje) kokosboter

Bereidingswijze

Borstel de mosselen met een harde borstel goed schoon en was ze met koud zout water. Kook de mosselen vervolgens in fel kokend water totdat de schelpen open gaan; verwijder de mosselen die niet opengaan. Haal de overgebleven mosselen uit de schelpen; gooi de schelpen weg. Maal de mosselen en het krabvlees in grove stukken. Halveer de bamboekokers en maak ze schoon met zout water. Hak de visfilet in kleine stukjes en doe het samen met de gescheurde bladeren, de sambal, suiker, eieren, vissaus en het zout en alle (op 2 tl na) kokosboter in een mengkom en roer alles door elkaar. Doe de gemalen mosselen en krabvlees erbij en vermeng alles erg goed. Schep het mengsel in de stukken bamboe en smeer de overgebleven kokosboter erover. Dek het af met een stuk aluminiumfolie en plaats het 20 minuten onder een matig warme grill. Verwijder dan het aluminiumfolie en laat het onder de grill staan totdat het mengsel hard is geworden en de bovenkant goudbruin is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha