Istanbul-Pilavi

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe de rijst in een kom en schenk er zoveel lauw water met 3tl.zout over dat de rijst er ruim onderstaat.Giet als het water is afge koeld de rijst af op een zeef.Was de lever en snijd ze met de kipfilet klein.Pel de ui en snipper hem fijn.Verhit de olie in de braadpan.Bak de rijst met de ui al roerend 10 min.Verhit intussen de kippebouillon en week de saffraan in een beetje heet water.Doe de saffraan met het weekwater en de bouillon bij de rijst.Doe het vlees en de lever met de amandelen,doperwten en het zout bij de bouillon.Laat het gerecht op een middelhoog vuur in een open pan roe rend koken tot de vloeistof bijna verdampt is Leg de deksel op de pan en laat de rijst op een heel laag vuur in ongeveer 20 min. gaar worden.Schep de pilaf in een schaal en ser veer hem heel heet.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 770x

Jouw laatst bekeken recepten