Kai Sawan (Hemelse kippevleugels)

Ingrediënten

  • *1 kg kippevleugeltjes
  • *1 stukje gember
  • *4 teentjes knoflook
  • *2 lenteuitjes of 1 sjalot
  • *4 limoenblaadjes
  • *2 eetlepels rijstmeel
  • *2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus.
  • *1 eetlepel wijnazijn (of keukenazijn)
  • *half kopje kippebouillon
  • *1 eetlepel rietsuiker (of stukje goelan djawa)

Bereidingswijze

De kippevleugeltjes schoonmaken en met een schaar de punten wegknippen. Elk vleugeltje precies in het gewricht doormidden hakken. Drogen en met rijstmeel bestrooien. Hak alle kruiden fijn en snij de limoenblaadjes in reepjes. Bak de kippevleugeltjes lichtbruin. En haal ze uit de pan. Doe dan de gehakte kruiden in de hete olie en roerbak even. Nu doet u alle vloeibare ingredienten erbij (soja, bouillon enz), de suiker erin en roeren.Doe de kippevleugels erbij deksel erop en laat alles een kwartiertje op middelmatig vuur stoven. Op een platte schaal slablaadjes (stevige zoals ijsbergsla) leggen en daarop de vleugeltjes. Garneer met reepjes limoen en schijfjes tomaat.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha