Kikkererwten met mie en tomaten

Ingrediënten

  • 300 gr. kikkererwten * 3 eetl. maisolie of andere olie * 2 grote gesnipperde uien * 2 teentjes knoflook uit de knijper * 1 eetl. verse rozemarijn of flinke mespunt gedroogde * 500 gr. gepelde tomaten of 1 blik geconcentreerde puree van 150 gr. * zout * 4 eetl. pikante ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup * 75 gr. mie * peper uit de molen * tamari of soja

Bereidingswijze

Was de kikkererwten in veel water, verwijder aangestoken erwten en overspoel de gewassen erwten nog eens met stromend water. Breng 1 ltr. water aan de kook, doe daar de erwten in en laat het water koken. Roer in de pan en neem die van het fornuis; laat de erwten 10-12 uur weken.Breng daarna de kikkererwten in het weekwater met 1 eetl. olie aan de kook en laat de erwten bijna gaar worden. Verwarm als de erwten als enigzins gaar zijn, de rest van de olie. Fruit daarin de ui met de knoflook glazig, maar laat de ui niet bruin worden. Roer de rozemarijn door de gefruite ui. Snij de tomaten in stukken, verwijder de harde delen en desgewenst het zaad. Doe de tomaat bij de ui in de pan of vermeng de tomatenpuree met 1,5 dl. water en schenk de puree bij de ui. Voeg zout naar smaak toe. Controleer of de kikkererwten bijna gaar zijn; zet de zeef of het vergiet op een kom en giet de erwten af. Voeg de erwten bij de ui met tomaat. Schenk daar zoveel van het kookat van de erwten bij dat deze nog juist niet onderstaan. Knijp de mie in stukken, roer die door de inh. van de pan en voeg daaraan naar smaak peper, zout of tamari toe. Serveer het gerecht zodra de mie, na 7-8 min. koken, gaar is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha