Kip Shanghai

Ingrediënten


Bereidingswijze

In een droge koekepan de amandelen lichtbruin roosteren en in een kommetje bewaren. De kipfilet in kleine blokjes snijden en met het eiwit en 1/2 eetlepel maizena vermengen. De uitjes schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.eetlepels olie in de wok (of braadpan) verhitten, hierin de kip al roerend 3 minuten bakken. De kip uit de pan scheppen. De rest van de olie in de pan doen en hierin de uitjes, paprika, de knoflook, de pepers en de tauge al omscheppend bakken. Na 2 minuten de kip en de amandelen toevoegen. In een kommetje de soja, de bouillon, de rijstwijn en 1 eetlepel maizena met elkaar vermengen en door het gerecht roeren. Alles nog 1 minuut door warmen. Op smaak brengen met wat zout. Direkt opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha