KIPPENVLEUGELS IN MISOSAUS
Ingrediënten
- * 500 g kippenvleugels* 3 el gembersap* 4 el droge sherry* 4? tl maizena* 1 mespuntje ve-tsin* 3 el miso* 2 el olie* 15 g verse gemberwortel
- in plakjes gesneden* 25 g fijngehakte sjalotjes* knoflook
- fijngestampt* 1 groene paprika
- ontdaan van zaad en zaad- lijsten* 50 g rode pepers
- van zaadjes ontdaan en grof gehakt* 2? dl kippenbouillon* 1 el lichte sojasaus* 1 mespuntje peper* 1? tl suiker* 1 tl sesamolie* 2 lente-uitjes
- in reepjes gesneden
Bereidingswijze
Hak iedere kippenvleugel in 3 stukjes en marineer deze 30 minuten in het gembersap, 3 el van de sherry, de maizena en een mespuntje ve-tsin.Voeg dan de miso toe, roer alles goed door elkaar en laat de kip nog 30 minuten marineren.Kook de stukjes kippenvleugel enkele minuten in kokend water en laat ze uitlekken.Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit hierin de gember, sjalotjes en knoflook 1 minuut.Voeg de paprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden, de rode peper en de stukjes kip toe en bak het geheel onder voortdurend omscheppen 1 minuut.Voeg de rest van de sherry, de bouillon, lichte sojasaus, peper, suiker en sesamolie toe.Leg een deksel op de pan en laat het gerecht 8 minuten zachtjes koken.Roer vervolgens de reepjes lente-ui door het gerecht en serveer het daarna onmiddellijk.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 837x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Bouillon met Chinese paddestoelen en doperwten
- "ZOTHEID" UIT NEW YORK
- Risotto met paddestoelen II
- Macarons
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk Ice Cream
- Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte koo
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Risotto met paddestoelen I
- Herfstrisotto met gemengde paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon