Koolraap in tomatensaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd van de koolraap aan de bovenzijde een flinke kap af.Verdeel de rest in 1-1,5 centimeter dikke plakken.Schil die tamelijk dik en snijd deze in gelijke stukken.ui pellen en fijn snipperen,knoflook uitpersen,Was de groente en breng die aan de kook met een bodem van 2 cm.water en tl.zout.In geslotenpan 15-20 min op laag vuur laten ko- ken.Verwarm in een steelpan de olie en fruit daarin de ui met knoflook glazig.Voeg het gemberpoeder toe en daarna de bloem en roer het mengels glad.Schep de tomaten puree in de pan.Spoel het blikje om met warm water en klop dat er door zodat er een glad mengsel onstaaten de bloem gaar is .Controleer of de koolraap bijtgaar is en schenk zoveel van het kooknat bij de saus tot deze een gebonden saus geeft die gewenst is.Voeg aan de saus citroensap en suiker met naar smaak,peper, zout en aroma toe.Proef het gerecht en voeg naar smaak nootmuskaat toe

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha