Le pate aux pommes de terre

Ingrediënten

  • 150 gr. tarwebloem * 100 gr. boter of margarine * zout * peper * 2-3 grote geschilde aardappels
  • in plakjes * 1 ui
  • gesnipperd * 2 eetl. fijngehakte peterselie * 1 ei
  • losgeklopt

Bereidingswijze

Bloem, boter, 3/4-1 dl. water en zout goed door elkaar mengen. Tot bal kneden. Deeg 1 uur op koele plaats laten rusten. 3/4 deel van deeg uitrollen en bakvorm ermee bekleden. Oven voorverwarmen op 200 C. Plakjes aardappel over bodem verdelen. Ui, peterselie, zout en peper erover verdelen. Rest van deeg uitrollen en vulling hiermee afdekken. Randen goed aandrukken. Met vork deegdeksel hier en daar indrukken. Deeg met ei bestrijken. Van stukje aluminiumfolie kokertje maken (schoorsteentje). In midden van deeg met appelboor gaatje maken, schoorsteentje erin steken. Aardappelpate in midden van oven in 45 min. gaar en goudbruin bakken. In punten of rechthoeken snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 821x

Jouw laatst bekeken recepten