Pejeh

Ingrediënten

  • 1 kopje bloem of rijstemeel2 kopjes maizena4 teentjes knoflook125 gr. rauwe
  • pinda's1/2 l. olie1 rauw eikokosmelkzout

Bereidingswijze

Laat de pinda's even in kokend water weken en haal de vliesjes eraf.Snijd ze daarna in stukjes.Maak de knoflook fijn.Kluts het ei.Maak van maizena, rijstemeel, kokosmelk, knoflook en zout een papje.Meng er het geklutste ei door en een deel van de gesneden pinda's.Doe er, als het beslag te dik is, wat kokosmelk bij.Laat telkens een eetlepel beslag in de olie glijden en laat het zoveel mogelijk uitlopen.Doe tijdens het bakken steeds een deel van de stukjes rauwe pinda in het beslag.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

ik vind het resept is niet duidelijk
hoeveel water.moet er ook bloem erbij
kopje is meestal veel of weinig.

Sonja, een beetje je eigen fantasie gebruiken. Lees in plaats van "kopje" "deel". Maak dan gebruik van verhoudingen in plaats van hoeveelheden. De eerste keer heb je te veel of te weinig. Maar daarna is het gewoon goed en vooral lekker.

Reageer zelf op dit recept

kaptcha