Provencaalse ratatouille

Ingrediënten


Bereidingswijze

15 min.; per persoon 245 Kcal. 1000 Kj.; Recept van vifke (www.smulweb.nl/pages/vifke) Aantal personen 4 Keuken Slanke keuken Techniek N.v.t. Smaak Anders Soort gerecht Bijgerecht Hoofdingredient N.v.t. In combinatie met N.v.t. Bereidingstijd 30-60 minuten Ingredienten 1 aubergine 1 courgette 1 grote rode paprika 1 grote ui 2 teentjes knoflook 500 gr. tomaten 400 gr. kipfilet peper, zout 3 el. olijfolie 1 tl. chilipoeder ? el. provencaalse kruiden Hulpmiddelen VoorbereidingWas de aubergine en de courgette en snijd ze in stukken. Strooi er zout over en laat ze even zo liggen. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de teentjes knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op matig vuur lichtbruin. Dep de aubergine en de courgette met keukenpapier droog. Schep de aubergine, de courgette met de paprika en de tomaat door de kip en strooi het chilipoeder en de provencaalse kruiden erover. Zet het deksel op de pan en smoor de groenten en de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar. Neem, als de groenten erg veel vocht loslaten, na een kwartier de deksel van de pan en laat het vocht verdampen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 514x

Jouw laatst bekeken recepten