Rode kool op z'n Vlaams (Belgie)

Ingrediënten

  • 1.2 grote winterse rode kool
  • 1 ui
  • 4 appelen
  • 35 gr smout of boter
  • 6 klontjes suiker
  • 5 cl witte alcoholazijn
  • zout

Bereidingswijze

Snijd eerst het harde witte hart uit de kool. Versnijd de kool in piepkleine stukjes. Hak de ui in stukjes, schil de appelen, haal de klokhuizen eruit en snijd ze eveneens in stukjes of reepjes.Zet een grote stoofpan op het vuur en laat daarin de smout of boter warm worden. Fruit de ui daarin aan tot de stukjes glazig zijn geworden. De kool mag nu de pan in, samen met de appelen. Voeg eveneens de suiker en azijn toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zacht stoven tot de groenten gaar zijn. Dat duurt meestal ongeveer 1 uur. Proef of de kruiding volstaat; zout eventueel wat bij, voeg eventueel wat suiker of azijn toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 811x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten